Iš 300 g varškės – kalnas skanėstų: šie blynai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei

Ieškote greito patiekalo, kuris būtų ir sotus, ir sveikas, ir nereikalautų valandų prie viryklės? Šie varškės blyneliai – tikras atradimas tiems, kas vertina paprastumą ir skonį viename.

Paruošimas užtrunka vos keletą minučių, o rezultatas – purūs, auksiniai blyneliai, kurie tinka bet kuriam dienos valgymui. Pusryčiams suteiks energijos, pietums papildys pagrindinį patiekalą, o vakarienei – lengvas ir maistingas pasirinkimas.

Kodėl verta išbandyti

Šie blyneliai išsiskiria iš įprastų varškėčių keliais dalykais. Pirma, juose gausu baltymų – tiek iš varškės, tiek iš kiaušinių ir sūrio. Tai reiškia, kad sotumo jausmas išliks ilgai.

Antra, recepte nėra miltų – vietoj jų naudojamas kukurūzų krakmolas, todėl blyneliai lengvesni ir tinka vengiantiems glitimo.

Trečia, žalumynai suteikia šviežumo ir aromato, paversdami paprastą patiekalą kažkuo ypatingu.

Ingredientai

  • 300 g varškės (5 % riebumo)
  • 3 virti kiaušiniai
  • 2 žali kiaušiniai
  • 100 g kietojo sūrio (20 % riebumo)
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 1 didelis ryšelis šviežių krapų
  • žaliųjų svogūnų pagal pageidavimą
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų maltų pipirų pagal pageidavimą
  • augalinio aliejaus kepimui

Gaminimas

Masės paruošimas. Į gilų dubenį sudėkite varškę. Virtus kiaušinius smulkiai supjaustykite ir įmaišykite. Įmuškite žalius kiaušinius.

Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į masę. Įberkite kukurūzų krakmolo, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė.

Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite į tešlą. Jei mėgstate, pridėkite ir žaliųjų svogūnų.

Kepimas. Keptuvę šiek tiek patepkite aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Rankas sudrėkinkite vandeniu ir suformuokite norimo dydžio blynelius. Nespauskite jų per stipriai – purūs blyneliai skanesni.

Sudėkite į keptuvę, sumažinkite ugnį iki mažesnės nei vidutinė ir uždenkite dangčiu. Kepkite apie 5–6 minučių iš kiekvienos pusės, kol susidarys auksinė pluta.

Patarimai

Blyneliai skaniausi šilti, bet puikiai tinka ir atvėsę – pasiimkite į darbą arba iškylą.

Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu arba pomidorų padažu.

Jei norite dar sodresnio skonio, į masę galite įmaišyti šiek tiek smulkintų saulėje džiovintų pomidorų arba alyvuogių.