Ieškote greito patiekalo, kuris būtų ir sotus, ir sveikas, ir nereikalautų valandų prie viryklės? Šie varškės blyneliai – tikras atradimas tiems, kas vertina paprastumą ir skonį viename.
Paruošimas užtrunka vos keletą minučių, o rezultatas – purūs, auksiniai blyneliai, kurie tinka bet kuriam dienos valgymui. Pusryčiams suteiks energijos, pietums papildys pagrindinį patiekalą, o vakarienei – lengvas ir maistingas pasirinkimas.
Kodėl verta išbandyti
Šie blyneliai išsiskiria iš įprastų varškėčių keliais dalykais. Pirma, juose gausu baltymų – tiek iš varškės, tiek iš kiaušinių ir sūrio. Tai reiškia, kad sotumo jausmas išliks ilgai.
Antra, recepte nėra miltų – vietoj jų naudojamas kukurūzų krakmolas, todėl blyneliai lengvesni ir tinka vengiantiems glitimo.
Trečia, žalumynai suteikia šviežumo ir aromato, paversdami paprastą patiekalą kažkuo ypatingu.
Ingredientai
- 300 g varškės (5 % riebumo)
- 3 virti kiaušiniai
- 2 žali kiaušiniai
- 100 g kietojo sūrio (20 % riebumo)
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 1 didelis ryšelis šviežių krapų
- žaliųjų svogūnų pagal pageidavimą
- druskos pagal skonį
- juodųjų maltų pipirų pagal pageidavimą
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas
Masės paruošimas. Į gilų dubenį sudėkite varškę. Virtus kiaušinius smulkiai supjaustykite ir įmaišykite. Įmuškite žalius kiaušinius.
Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į masę. Įberkite kukurūzų krakmolo, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė.
Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite į tešlą. Jei mėgstate, pridėkite ir žaliųjų svogūnų.
Kepimas. Keptuvę šiek tiek patepkite aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Rankas sudrėkinkite vandeniu ir suformuokite norimo dydžio blynelius. Nespauskite jų per stipriai – purūs blyneliai skanesni.
Sudėkite į keptuvę, sumažinkite ugnį iki mažesnės nei vidutinė ir uždenkite dangčiu. Kepkite apie 5–6 minučių iš kiekvienos pusės, kol susidarys auksinė pluta.
Patarimai
Blyneliai skaniausi šilti, bet puikiai tinka ir atvėsę – pasiimkite į darbą arba iškylą.
Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu arba pomidorų padažu.
Jei norite dar sodresnio skonio, į masę galite įmaišyti šiek tiek smulkintų saulėje džiovintų pomidorų arba alyvuogių.